FABRE VIEUX
Atelier d’Activités Artistiques « Fabre Vieux »
Werkplaats voor theater en beeldende kunst

Home

Welkom

Vakantieverhuur

Workshops

Projecten

Verhuur aan groepen

Info


Bezoek ons op Facebook

Contact

Foto's

Links


vorige


Fabre Vieux:

- aanbod in de zomer van workshops theater en beeldende kunst (met logies)

- verhuur aan zomergasten

- verhuur aan theatergroepen, scholen en instellingen voor eigen projecten, werkweken, workshops, themaweken

Over de locatie
Het manoir Fabre Vieux ligt in de streek Quercy Blanc, op de kalkplateaus ten zuiden van de middeleeuwse stad Cahors. Het is gelegen in het dal van de Petite Barguelonne, halverwege tussen de dorpen l'Hospitalet en Cézac, ongeveer 15 km van Cahors en even ver van Castelnau-Montratier, de hoofdstad van het canton. Het Manoir dateert uit 1642.
De huidige eigenaresse Maria van Bakelen, heeft de gebouwen tussen 1990 en 2005 zo authentiek mogelijk gerestaureerd, met de dikke natuurstenen muren, de dakconstructies met pen-en-gatverbindingen, de drie grote schouwen en de tien meter hoge ronde toren. Na achttien jaar is de restauratie nagenoeg voltooid.
Het gebouwencomplex bestaat uit twee aan elkaar grenzende huizen, een grote 'grange' waarin zich een theaterruimte en twee woonunits (studio's) bevinden. Daarachter ligt de overdekte werkvloer voor de cursussen beeldende kunst.
Het terrein rondom het kasteel is vier hectaren groot en bestaat uit een glooiende heuvel met uitzicht naar alle windrichtingen. Er is een zwembad.

Comfort
De accommodaties omvatten vier aparte badkamers en buiten twee overdekte sanitair units (toilet en douche), een bij het zwembad en een bij de schuur ('grange'). Bij Oleander en lavendel is een buitenkeuken onder een groot afdak annex terras. Fabre Vieux heeft stromend water en een gastank die veilig is ingegraven. Fabre Vieux richt zich op duurzame energie met name voor de elektriciteit die deels wordt opgewekt via zonnepanelen. Als aanvulling op de zonne-energie wordt zo nodig een generator gebruikt. Lamplicht werkt op zonne-energie, terwijl kaarsen en olielampen hun bijdrage leveren aan een gezellige ambiance.

Verhuur buiten de workshopperiode
De accommodaties van het kasteeltje zijn buiten de workshopweken beschikbaar voor zomergasten of voor bestaande groepen.

Workshops theater en beeldende kunst
In 2003 is de werkplaats van start gegaan. Elk seizoen worden 3 tot 4 workshops van 7 dagen aangeboden door bevlogen kunstenaars en bevoegde kunstdocenten die inspireren tot het maken van kunst in relatie tot de bijzondere locatie: het kasteeltje zelf, de heuvel, de streek Quercy Blanc in de Lot.
De deelenemers arriveren in de loop van de middag voorafgaand aan de workshop en vertrekken de dag na de slotavond, na het ontbijt. Elke workshopdag wordt er tenminste zes uur gewerkt, plus enkele avonden.

De workshopprijs
De prijs voor een workshopweek bestaat uit twee delen: het cursusgeld voor het volgen van de gekozen workshop en een bedrag voor huur van de accommodatie op Fabre Vieux. Voor studenten gelden lagere tarieven.
De workshopprijs is inclusief:
▪ zes dagen workshop van 4 tot 6 uur.
▪ gebruik van de theaterstudio c.q. de werkplaats beeldende kunst en locaties
▪ gebruik van gereedschappen en materialen
▪lichte maaltijd bij aankomst en ontbijt op de vertrekdag diner op de slotavond; koffie bij ontvangst en een diner op de slotavond
▪drankjes en hapjes bij de presentatie;
▪de presentatie op de laatste avond.

Als je niet (elke dag) zelf wilt koken, kun je je opgeven voor de gezamenlijke maaltijd. Binnen een straal van vijftien kilometer zijn een aantal goede restaurants.

De accommodaties
Je kunt kiezen uit verschillende soorten accommodaties, variërend in grootte en in geboden luxe en dus in prijs. Er zijn tweepersoonskamers en grotere ruimten voor 3 tot 4 personen. De twee studio’s hebben elk een eigen badkamer en wc, een pantry en een gezamenlijk terras; andere kamers delen deze voorzieningen met elkaar. Zie het overzicht van de verschillende soorten accommodatie met de prijzen.
Daarnaast zijn er op het terrein enkele kampeerplaatsen voor deelnemers met een eigen tent of caravan, bedoeld voor mensen met een kleine beurs.
Er is één ingerichte caravan te huur. Er is een beperkt aantal plaatsen voor het plaatsen van een eigen caravan of kampeerwagen. Tentbewoners kunnen gebruik maken van een wc en douche bij de ateliers. Er is een buitenkeuken.

Verhuur buiten de cursusperiode
De accommodaties van het kasteeltje zijn buiten de periode van de workshops beschikbaar voor zomergasten of voor bestaande theatergroepen.

Verhuur aan zomergasten
Buiten de workshopweken is Fabre Vieux beschikbaar voor vakantiegangers. Als u van rust, zon, wandelen of fietsen houdt, zult u volop genieten. De accommodaties omvatten het zogenaamde ‘lage huis’ en twee studio’s; in totaal geschikt voor twaalf personen. Eventueel kan een caravan extra worden gehuurd. Het is ook mogelijk om alleen het lage huis of de studio’s te huren.

Verhuur aan groepen
U zoekt voor uw project, werkweek, repetities of reprise een geschikte locatie?
Fabre Vieux is voor u beschikbaar gedurende het gehele jaar buiten de workshopweken Uitgangspunt is dat u uw eigen activiteiten verzorgt, zelf kookt. schoon maakt en er onder eigen verantwoordelijkheid verblijft. Tegen een iets hogere prijs kan eventueel een beheerder aanwezig zijn. Desgewenst kunnen voor een meerprijs workshops voor u worden georganiseerd. Specifieke wensen kunnen vooraf worden overlegd.
Fabre Vieux is ingericht voor verblijf tot 15 personen. Uitbreiding is beperkt mogelijk.

Fabre Vieux biedt:
- een locatie ‘au calme’ op 4 hectaren eigen grond
- een prachtig gerestaureerd gebouw uit 1642
- eigentijds comfort
- een aparte theaterstudio binnen (15 x 5 m)
- een overdekte buitenwerkplaat beeldende kunst
- slaapplaatsen in het gebouw voor12 – 15 mensen
- drie toiletten en douches binnen
- extra toilet en douche bij de ateliers
- beperkte kampeermogelijkheden voor kamperen
- een grote goed geoutilleerde keuken
- een extra buitenkeuken
- veel terrassen en buitenzitjes
- een zwembad van 10 x 5 m met extra douche en toilet

In de omgeving zijn mogelijkheden voor excursies op het gebied van kunst, architectuur, archeologie (bv. de grotten van Peche Merle), kastelen en musea. Zomers zijn er diverse festivals.
De huurprijs voor groepen varieert met het aantal deelnemers en hangt mede af van het het aantal te gebruiken ruimten en ligt tussen 1.000 € en 2.500 € per week. Korting voor low budget groepen zoals studenten is bespreekbaar.


vorige