FABRE VIEUX
Atelier d’Activités Artistiques « Fabre Vieux »
Werkplaats voor theater en beeldende kunst

Home

Welkom

Vakantieverhuur

Workshops

Projecten

Verhuur aan groepen

Info


Bezoek ons op Facebook

Contact

Foto's

Links

 

 

 

 

Workshopaanbod
Atelier d’Activités Artistiques « Fabre Vieux »
2015

De workshop ‘Theater maken vanuit Licht’

De workshop ‘Clown’

Workshop Theatermaken vanuit licht
Licht in theater hoeft niet per se een theaterspot te zijn. In deze workshop ga je op zoek naar de natuurlijke lichtval van een plek waarbij je gebruik maakt van de locaties op de heuvels en in de gebouwen van Château Fabre Vieux. We onderzoeken hoe de lichtval een uitgangspunt kan zijn voor een personage en een verhaal en hoe de natuurlijke lichtval kunstmatig kan worden nagebootst in een neutrale ruimte. Je werkt daarbij met alternatieve lichtbronnen zoals kaarsen, gloeilampen, led- en zaklampen, maar ook met dia- en filmprojectie.
In spel en script word je begeleid door Tom Willems en in lichtontwerp en projectie door Thomas Brand.

De workshop Clown geeft je de mogelijkheid het grote universum van de clown binnen te gaan, met sensibiliteit, spontaneïteit, verbeelding, eenvoud en met een alert lichaam. Alles wordt met een grote openheid onderzocht. Het absurde, groteske, burleske, de spot begeleiden het proces. Bewegingstheater, waarin de dynamiek van het lichaam staat, wordt als basaal instrument gebruikt, waarbij geprobeerd wordt  een universele taal te ontdekken en te onderzoeken via en met het lichaam.
Loic Bayle en Jessica Raynal gebruiken de fysieke bewegingen als motor voor de improvisaties,  ook met behulp van het halve masker en natuurlijk het kleinste masker ter wereld, de clownsneus.

2 - 9 mei 2015*

 

Theater maken vanuit Licht
door Tom Willems en Thomas Brand

1 - 8 augustus 2015*

 

Clown
door Loïc Bayle i.s.m Jessica Raynal

* Klik voor meer info op de cursusdatum

Klik hier voor informatie over de accommodatie

vorige